project details

Zvyazda Yayınında - Yıldızlar Hakkında Konuşma

“Zvyazda” gazetesinin gazetecisiyle uzay sanayileşme beklentileri hakkında röportaj.  Bir gezegensel ulaşım aracı (OTC) projesinin uygulanmasına ilişkin iletişimin sürdürülmesi. Önceki yayınlara buradan ulaşabilirsiniz http://unitsky.engineer/assets/files/shares/2019/2019_39.pdf .
 Roketsız uzay araştırma teknolojisi hakkında daha fazla bilgi https://unitsky.space/ web sitesinde bulabilirsiniz.
Uzayın sanayileşmesi ihtiyacı, biyosferin ve teknosferin temel antagonizminden kaynaklanmaktadır. Bunları uzayda birbirinden ayırmak sorunu çözmenin tek etkili yoludur. Bununla birlikte, uzay araştırmaları için iyi bilinen alternatif çözümlerin veya roket astronomiklerin hiçbiri sanayi kargo akışının biyosferin ötesinde çıkarılması için gerekli olanı sağlamayacaktır.
 Bu hedefe ulaşması ancak gezegensel ulaşım aracı (OTC) oluşturulmasıyla mümkündür.
Gezegensel ulaşım aracı (OTC) öngörülebilir gelecekte alanın sanayileşmesine izin verecektir. Ulaşım tek seferle milyonlarca ton kargo ve milyonlarca yolcu taşıyabilir. Çalışma prensibi son derece basittir.
İçinde doğrusal bir volan olan ve elektrik motoru tarafından hızlandırılan, dünyayı çevrelen halka. Volanın dönüş hızı istenen değere ulaştığında, merkezkaç kuvveti, yük ile birlikte yapıyı yükseltir.
Yayınlanan diyalogun konusu: hammaddelerin çıkarılması ve uzayda üretimin tesis edilmesi için teknolojileri, insanlığın evrenin keşfiyle gelişme beklentileri, dünya dışı medeniyetlerin varlığı ve gezegenler arası taşımacılığının çevresel yönleri. 
Bir kez daha, çevre kirliliği ile ilgili küresel sorunların çözümü için tek etkili senaryo olarak endüstrinin biyosferin ötesine taşınması gerektiği belirtildi. Mevcut “virüs tehdit” konusuna da değinildi.
Materyal Belarusça yayınlandı. Orijinal, http://www.zviazda.by/sites/default/files/28sak-10_optim_1.pdf yayınının web sitesinde ve yayın bölümünde bulunabilir. 

DÜNYAYI DEĞİŞTİREN FİKİRLER

KOZMİK ATIKLARI İÇİN EN İYİ YER GÜNEŞ

"Zvyazda" gazetesinin okuyucuların düzenli sorularına bizim vatandaşımız, mühendis, mucit, Rusya Doğa Bilimleri Akademisi (РАЕН) ve Rusya Bilim ve Sanat Akademisi (РуАН) gerçek üyesi, Ulaşım Felsefesi Doktoru Anatoly Unitsky yanıt veriyor.

- Sevgili Anatoly Eduardovich, okuyucularımızdan sizin uluslararası, ama bence gezegenler arası SpaceWay "Uzay Yolu" programla alakalı birçok soru geldi. Lütfen cevaplayın.

Başarı durumunda, gezegensel araç (OTC) on yıllar boyunca yavaş yavaş endüstriyel, özellikle ağır sanayi üretimi, Dünya'nın ötesine kaldırılmasını sağlayacaktır. Bu medeniyetimizin büyük bir başarısı olacak. Ama uzay üretiminden kaynaklanan atıklar ile ne yapmayı planlıyorsunuz?

- Çoğu yeniden kullanılabilir. Kullanılamayan ise gönderilecektir.

  İnanmayabilirsiniz, ama atılacak en güvenli yer ışık kaynağımız, Güneşimiz. Yörüngeden güneşe göndermek zor olmayacaktır. Dünyadan göndermesi zor.

Neden Güneş? Çünkü her yıl milyarlarca ton göktaşı düşüyor ve her şey yanıyor. Milyonlarca ton atık oraya gelirse bile Güneş onu yok edecek ve fark etmeyecektir. Bu nedenle, atık sorunları aslında olmayacak, her şey makul bir şekilde organize edilebilir.

EcoCosmoDoms ile Space Orbit Endüstriyel Kolyesi

- Birçoğu, uzayda bile çok sayıda olan asteroitlerle ilgili geçmiş yayınlarda yayınlanan mineral madenciliği fikriyle ilgileniyordu. Bunun pratikte nasıl görünebileceğini soruyorlar.

-  Bu konularla ilgili birçok soru olmasına şaşmamalıyız. Ben de kendime bir kereden fazla bu soruları sordum. [...] Kaynakların özelliklerine ve bunların çıkartılma teknolojilerine bağlı olarak bu farklı olabilir. İnsanların katılımı olmadan sürecin tam otomasyonu mümkündür. Ayrıca bir asteroit de sürebilirsiniz. İçine bir boşluk yapın ve donanımı, konutu, başka bir şey yerleştirin. Çünkü uzayda seyahat etmek güvensizdir. Yani, asteroitlerle çarpışma tehlikesi, yıldızlardan, özellikle de Güneş'ten gelen güçlü radyasyon. Uçuş sırasında astronotlar da biri veya diğerinden korunmaz. Şimdiye kadar tüm kozmik "çöpü" yanlardan geçmiş olduğu için şanslılar. Şimdi ise zaten büyük nesnelerden kaçmayı öğrendiler. Ayrıca radyasyon kayışlarının altında uçtular, çünkü düşük yörüngelerde radyasyon çok güçlü değildir, ancak daha yükseğe çıkarsanız, o zaman radyasyon büyür, Çernobil'i birkaç kez sıralarıyla aşan radyasyon olur.

Bu nedenle, güvenli bir şekilde seyahat etmek için, asteroitlerin çok metrelik ve hatta kilometre uzunluğundaki duvarlarının arkasına saklanarak bunu yapmak daha iyidir.

Tekrar ediyorum, yerleşik modüllerin, laboratuvarların, üretim tesislerinin ve ihtiyaç duyulan her şeyin içinde bir asteroit yapmanız gerekiyor. Doğru yönde uçan böyle bir göktaşı seçilmeli. Veya çok fazla çaba ve para gerektirmiyorsa, onun uçuşunu ayarlayın. Üzerinde hammadde çıkarma ve işleme tesis kurup, buradan çıkardıkları her şeyi: paladyum, molibden, nikel veya hatta altın taşıyacaksın. Titanyum ve hatta elmas asteroitler bile var.

Ek traksiyonları için donanımı elbette Dünya'dan gönderilebilir, ancak çok pahalıya mal olacaktır. Ancak, gezegensel bir araç olan OTC ile daha iyi. Ve burada roketlere gerek yoktur. Gelecekte, güneş rüzgârını ve güneş yelkenlerini, elektromanyetik tabancaları kullanabilirsiniz. Bu tür uzay lojistiği de mümkündür. Tüm kuleleri olan uzay jeologlarımız, Dünya'nın yakınındaki bir asteroide "yerleşir" ve yörüngesinde uçarlar. Kendi yörüngesinde uçacağı sürecinde ki bu üç veya beş yıl olabilir, altyapıyı hazırlaması ve üretimi, bitmiş ürünlerin birikimini oluşturması için kullanılabilir. Uzay gezgini Dünya'ya tekrar yaklaşınca depoları boşaltılabilir ve panoyu terk edebilirsin. Bu oldukça iyi bir seçenek, ancak aslını uygulama gösterilecek.

Eko Kozmik Yörünge Evi

- İşte ilginç bir soru. Okurcular soruyorlar: Dünya dışı uygarlıklarla nasıl ortak bir dil bulacaksın ve medeniyetlerle nasıl geçineceksiniz? Son gözlemlere göre, bazı asteroitlerin yakınlardaki veya uzak gezegenlerden gelen uzay gemileri olduğunu iddia eden üfologlara atıfta bulunuyorlar.

- Yukarıda bahsettiğim uzay aracının radyasyon ve göktaşı güvenliği açısından, bu mantıksız olmaz, çünkü asteroitlerin kalın duvarları bizi ve dünya dışı uygarlıklar temsilcilerini güvenilir bir şekilde koruyacaktı.

- Asteroitler kalın duvarlar güvenle bizi ve dünya dışı uygarlıklardan temsilcilerini hem korumak için çünkü daha önce sözünü ettiği radyasyon ve göktaşı güvenlik uzay aracı, bakış açısından bakıldığında, bu, mantıksız olmazdı. Ancak, okuyucuların kaygısını paylaşmıyorum, çünkü bizi engellemek için ne yapabileceklerini ve onlarla neden ayrı ayrı pazarlık yapmanın gerekli olduğunu anlamıyorum.

Şahsen ben dünya dışı medeniyetlerin var olduğundan şüphe duymuyorum. Modern kavramlara göre, evren yaklaşık 14 milyar yıl önce ortaya çıktı. Güneş sistemi - yaklaşık 5 milyar yıl önce ortaya çıktı. O kadar uzun zaman oldu, ama hayat sadece burada mı göründü, sadece bizim gezegenimizde mı? Hayatın doğduğu tek yer Dünyada mı? Ben öyle düşünmüyorum. Milyarlarca yıllık gelişme ile önümüzde olan medeniyetler olduğundan eminim. Milyarlarca yıl! Son 100 yılda ne kadar yaptığımızı biliyoruz ve burada milyarlarca yılda gelişmiş fora. Medeniyetlerle her şey bilim kurgu filmlerinde gösterildiği gibi değildir. Orada her zaman kendi aralarında savaşırlar ve biz onlardan korkmamız gerektiği fikrine aşılanırız. Bence uzayda bizden önce gelişen medeniyet çok insancıl olmalı. Çünkü sadece iyi ve kötünün ne olduğunu anladıktan sonra, kendinize, gezegeninize, geleceğe yönelik tutumu değiştirerek medeniyet uzaya gitme şansı bulacak ve kozmik medeniyet hale gelebilir. Ve diğer dünyaları fethetmeyecek. İnsanlık dışı bir uygarlık, uzaya yerleşmeden önce kendisini öldürecek. Kendi gezegenimizde neler olduğunu görün. Şimdi olduğumuz gibi olmaya devam edersek, uzun sürmeyeceğiz. Bu, kozmik bir medeniyet olmayacağımız ve militanlığımızı ve anti-hümanizmimizi uzaya yayamayacağımız anlamına geliyor.

Bunu uzun zaman önce, Bilgi “ZNANİYE” Toplumu aracılığıyla çocuklara ders verirken anladım.

Ne yazık ki, henüz gelişmiş medeniyetlerle temas kurmak için olgunlaşmadık. Üzgünüm, ama onlar için biz ilkel yaratıklarız. Bizimle konuşacak hiçbir şeyleri yok. Bizim karıncalarla konuşmaya basılacağımıza benzer ki gelişimde onlardan milyarlarca bile değil, yüz milyonlarca yıl aşmışız. Ancak, gelişim seviyelerimiz arasındaki geçiş noktası gezegensel taşıma aracın, OTS'nin inşası olabilir. Çünkü fizik yasaları kendi kurallarını belirler.

OTC, kozmik bir medeniyet olabilmemiz için fizikçi olarak gördüğüm tek çözümdür. Fizik yasaları her yerde aynıdır ve herhangi bir akıllı yaratık topluluğu bu aşamadan geçmek zorundadır. Özellikle, bize uçan medeniyetin de OTC aşamasından geçmesi gerekiyordu. Orada da ilk başta roketler olmuş, sonra verimsizliklerini, çevresel zararları fark ettiler ve başka bir çözüm aramaya başladılar.

Yörüngesel endüstriyel halkaya gezegensel aracın yerleştirmesi

- Ve sonra onların de Unitsky göründü ...

- Kim düşündü: “İşte, büyük tekerlek burada. Sistemin iç kuvvetleri gezegenin kollarından uzaya çıkmanıza izin veren budur. Baron Munchausen prensibinin uygulanmasının tek yolu... "

Ve bu, çevresel bir etkisi olmayan, % 100 çevre dostu bir çözümdür. Dahası, burada her şeyi yüzde yüz elektrik enerjisi ile yapabilirsin, termal motorlarla (jet motorları da termal) değil, volanla döndürülen doğrusal bir elektrik motoru kullanabilirsin. Bu sistemin verimliliği tam anlamıyla% 99'a kadar artırılabilir. Mümkün olan en yüksek verimlilik ve gezegen için bu önemlidir. Aksi takdirde, şu anda olduğu gibi verimsiz bir ulaşım kendi atıklarıyla (enerji, ısı ve güç) biyosferi öldürecektir. Tekrar söylüyorum. Fizik tüm endüstriden daha güçlü. Ve o her yerde aynıdır, hem Afrika'da hem de Alpha Centauri'de.

Ve kozmik hale gelen tüm medeniyetlerin bu anlayıştan geçmesi gerekiyordu. Bu nedenle, biz de bu aşamaya geldiğimizi gördüklerinde, diğer medeniyetler anlayacaktır: iletişim ele alınabilir. Böylece, yarın için, endüstriyi uzaya götürmek, gezegeni kurtarmak, insancıl olmak dışında başka yolumuz yok. Savaşacağına birleşmek. Çünkü ülkeler savaşırken gezegensel aracı da ne? Müzakere masasına oturmak, çabaları, finansmanı birleştirmek ve BUNU birlikte yapmak gerekir. Ve nihayetinde kozmik bir medeniyet olduğumuz gerçeğinden birlikte maksimum fayda elde edilir.

Eko Kozmik Ev'in içi de böyle olacak

- Bir kez daha asteroitler hakkında. Şimdi, olası bir çarpışmada Dünya için ciddi bir tehdit oluşturan kozmik bedenlere ne dersiniz. Büyük bir OTS tekerleğinde asteroitlerden iyi donanımlı bir uzay savunma üssü inşa etmek mümkün olacak mı?

- [...] İstenmeyen "misafirleri" yaklaşırken durduracak bir üs inşa etmek mümkün ve gerekli. Bunu Dünya'dan yapmak pek olası değil çünkü çok pahalı. Bu arada, OTS'de somut avantajları olacak bir uzay limanı veya limanları inşa etmek mümkündür.

Gezegensel araç üzerinde güneş sisteminin ve Evrenin gelişimi için kozmodromlar pek çok kez değil, yüzlerce kez daha etkili olacaktır. Ve sadece gemilerin Dünya'nın yerçekimi çukurundan çıkmaları gerekmediği için değil, Gezegensel araç sınırlarının ötesinde olduğundan, Dünya'nın biyosferini zarar vermeden olacaktır. Artı, Gezegensel araçtan başlangıçlar, gezegendeki çevreyi yok etmeden gerçekleşecek. Bunun için jet motorları kullanmak bile gerekmez - daha kolay olabilir. Elektromanyetik tabancalar ve diğer yöntemler olabilir. Daha kesin olmak gerekirse, uzay araştırmaları için köprübaşı Gezegensel araç üzerine değil, Dünya'yı ekvator düzleminde yaklaşık 500 km yükseklikte kaplayacak olan Uzay Endüstriyel Kolye (KIO) üzerine inşa edilecek. Gezegensel araç, ekvatorda inşa edilen lineer bir ekvator kentinde yolcuları ve yükleri KIO'ya ve Dünya'ya geri gönderecek bir araçtır.

- Yine de, ilk kez için - jet motorları ile olabilir mı?

- Yine de, bu zaten iyonosfer, atmosfer ve ozonosferin dışında olacak ve bu nedenle başlangıçta bu tabakalara zarar verme riski yoktur. Ve yine de, şimdi yapıldığı gibi termal yakıtla başlamak gerekli değildir. Aynı güneş yelkeni kullanabilirsiniz. Birçok yol açılıyor. Ve orada, KIO komodorlarında, insanlığın sonunda bakmak isteyeceği derin alana bir keşif hazırlamak daha kolaydır. Buna dahil, diyelim ki binlerce insan Alpha Centauri'de Dünya'nın biyosferini simüle edecek kapalı bir biyosferde yaşayacak bir gemi inşa etmesi. Ve belki de bin yıllık bir yolculukta uçacaklar. Yaşayacaklar, çalışacaklar, geliştirecekler. Onların nesilleri değiştirilecek ve nesillerden biri kesinlikle hedefe uçacak. KIO'nun yörüngesinden bu mümkün olacak, Dünya'dan - hayır.

Gezegensel araç yaratılması, uzay araştırmalarında sonsuz umutlar yaratacak

- Ve bugünün son sorusu. Anatoly Eduardovich, Sizce son ayların “viral tehditleri” bir süredir uyarmakta olduğunuz biyosferin genel bozulmasına bir şekilde bağlanabilir mi?

- Kesinlikle bağlı, böyle bir şey beklenebilirdi. Çünkü Dünya'nın biyosferin bozulması Dünyanın bağışıklık sisteminin bozulmasıdır. Çevremizdeki ve etrafımızdaki biyosfer, kendi bağışıklık sistemine sahip canlı bir organizma olarak gelişiyor (ve bu, her şeyden önce, dünya ve toprak mikroorganizmalarıdır ki onları yok ediyorlar, dolayısıyla mutasyona uğruyorlar). Toprakta ölmek için kullanılan tüm hastalıklar - veba vb. Önce veba vb tüm hastalıklar toprakta ölürdü.

Biyosferin bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle, insan bağışıklık sistemi zayıflar. Biyosferin ve toprağın bozulması meydana geldiğinde, siz ve ben eser elementlerin bileşiminden daha düşük olan beslenmeyi alıyoruz. Ve karmaşık içinde, tüm bunlar pandemiye katkıda bulunur. Sonuç olarak, bugün insanlığın savaştığı şeylere sahibiz. Gelecekte, her şeyi biyosferde bugün olduğu gibi bırakırsanız, böyle bir pandemi meydana gelebilir ki karşında kimse duramaz.

Bu nedenle, insan vücudunun bağırsaklarımızda yaşayan ve vücudumuzun emebileceği şeylere yiyecek işleyen gerekli tüm eser elementleri ve faydalı mikroorganizmaları (30 trilyondan fazla) alması için dünyaya karşı tutumu kökten değiştirmek gerekir. Sonuçta, bunlar bizi besler, sular ve tedavi ederler. Ve ayrıca seralar dahil olmak üzere, toprağa sokulan kimyasal gübreler ve diğer kimya ile "uğraşmak" gerek. Ama bu başka bir tartışma konusu. Ve sonuçta endüstrinin Dünya'nın ötesinde daha hızlı bir şekilde çekilmesi için her şeyi yapması gerek.

Yayın Vladimir Khilkevich ve Veronika Khilkevich tarafından hazırlandı. Kaynak:http://https://unitsky.engineer/

 

BİLGİ KAYNAĞI: https://rsw-systems.com/news/stars-interview

© https://rsw-systems.com/